Translate

På tur i Rondane

Her kommer det etterhvert hvordan min tur blir til.
(turen blir utsatt til 2016 grunnet sein vår)

Planleggingsfasen.
Den første delen av planleggingfasen er i gang. Vi har funnet et kartutsnitt over området, et planleggings kart. Vi bestemte oss for hvilke deler vi hadde lyst til å se, så var det å legge opp ruten etter det.
Så var det spørsmål vi måtte stille oss:

Hva vil vi oppleve?
Alexander ville opp på de høyeste toppen for å få mest mulig utsikt og jeg ville gå mer i dalen for å oppleve de omkringliggende delene av Rondane. Men det hadde jo selvfølgelig vært fint å komme seg opp på noen av toppene. Men et minimum jeg la opp til var at jeg skulle kommet ned i Verkilisdalen. En dal som pappa har sagt er en av de fineste dalene han har vært i. Så var det å finne ut noe vi begge kunne bli enige om og som var forsvarlig på en uke.

Hvilke alternativer ruter hadde vi?
Når man skal gå tur i Rondane er det jo selvfølgelig mange ruter du kan velge, Man kan gå på alle toppen eller man kan gå etter dalene. Spørsmålet var hva vi skulle velge?

Hvor mye klare vi med full oppakning i noen av Norges høyeste fjell? 
Jeg her jo vært på en del fjell i min barndom og ungdom og vet at det å gå oppover med tung bagasje på ryggen er veldig tungt. Derfor fant jeg ut at jeg måtte teste hvor mye jeg klarte før jeg dro ut på tur.

Skulle vi lage en basecamp og gå opp på de største toppen derfra?

Var det muligheter for å få tilleggforsyninger?

Hvilke utstyr trengte vi for en sånn tur?

Hvordan få en trivelig tur?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper du legger igjen en koselig kommentar og at du blir motivert til å gå på tur.