Toppturer.

VINTER:
Sletthøa
Høydeoverhavet: 1577
Dato: 4. april 2015
Beliggenhet: Man kan ta utgangpunkt på Skogsetrene som er en setergrend ovenfor Dovreskogen i Dovre kommune.


Brennhøa
Høydeoverhavet: 1322
Dato: 7. april 2015
Beliggenhet: Man kan ta utgangpunkt på Skogsetrene som er en setergrend ovenfor Dovreskogen i Dovre kommune. Brennhøa ligge mellom Veslekuva og Langtjern. 


Vardhø
Høydeoverhavet: 1116
Dato: 3. april, 5. april, 8. april og 9. april 2015
Beliggenhet: Man kan ta utgangpunkt på Skogsetrene som er en setergrend ovenfor Dovreskogen i Dovre kommune. Man går over langmyra i retning av Høvringen. Når man kommer midt mellom Vardhø og Skogsetrene tar man på skrå opp på fjellet.Vesle Vardhø
Høydeoverhavet: 1030
Dato: 5. april 2015 
Beliggenhet: Man kan ta utgangpunkt på Skogsetrene som er en setergrend ovenfor Dovreskogen i Dovre kommune. Man går i retning Høvringen og før du går mellom skalet tar du opp mot venstre og etter noen meter er du oppe på vesle Vardhø.

Veslelurven
Høydeoverhavet: 941
Dato: 6. april 2015
Beliggenhet: Man kan ta utgangpunkt på Skogsetrene som er en setergrend ovenfor Dovreskogen i Dovre kommune. Denne ligger i skogen på den nedre veien mot Høvringen litt vankelig å finne siden det er menge topper som er skogkledde i nærheten.
Sommer:
Gallepiggen:
Høydeoverhavet: 2469
Dato: 

Rondaslottet:
Høydeoverhavet: 2178
Dato: 

Storronden:
Høydeoverhavet: 2138
Dato: 

Høgronden
Høydeoverhavet: 2115
Dato:

Vinjeronden:
Høydeoverhavet: 2044
Dato: 

Gråsida:
Høydeoverhavet: 1511
Dato: 10.september 2015

Stor Kuva:
Høydeoverhavet: 1451
Dato:


Vesle Kuva:
Høydeoverhavet: 1445
Dato: 


Formokampen:


Høydeoverhavet: 1428
Dato: 12. juli 2015
Beliggenhet: Fra Putten Seter er det omkring 4 kilomert opp på toppen. De først 2 kliomerten går du i  lett tereng, og dette er det samme veien som inn til Per gynt hytta fra Putten seter. Etter å ha svinget til høyre begynner stigningen og terenge blir litt mere steinete og uret opp mot toppen. Likevel er det lett å komme seg opp selv om det tar på pusten i de bratteste partiene.
Fremre Horgenåsen;
Høydeoverhavet: 1340
Dato: 15. august 2015

Hemare Veslefjellet:
Høydeoverhavet: 1200
Dato: 5.juni 2015
Beliggenhet: Hemare veslefjellet ligger Nord vest for Rydølsdalen og er den største av flere topper på Veslefjellt. Du kan komme dit ved å starte ved kraftanlegget og gå til andre overgangnav åa, ta til venste opp Sjuguslia. Hemare Veslefjellet vil da ligge på din venstre side når du kommer opp å være den høyeste toppen på denne siden. Det er bratt å komme opp på Hemre Veslefjellet siden man løfte seg ganske mange meter.    

Søre Veslefjellet:
Høydeoverhavet: 1178
Dato: 5.juni 2015
Beliggenhet: Søre veslefjellet ligger Nord vest for Rydølsdalen og er den en av flere topper på Veslefjellt. Du kan komme dit ved å starte ved kraftanlegget og gå til andre overgangnav åa, ta til venste opp Sjuguslia. Søre Veslefjellet vil da ligge på din venstre side når du kommer opp å være den toppen som ligger lengst mot bygda i sør. Det er bratt å komme opp på Søre Veslefjellet siden må enten runde eller gå over Hemare veslefjellet.


Vardhø
Høydeoverhavet: 1116
Dato: 18. juli 2015
Beliggenhet: Man kan ta utgangpunkt på Skogsetrene som er en setergrend ovenfor Dovreskogen i Dovre kommune. Man går over langmyra i retning av Høvringen. Følg stien til du kommer på baksiden av fjellet og følg skilting opp på toppen.Kinn:
Høydeoverhavet: 1080
Dato: 11.juli 2015
Beliggenhet: Rett over Rostgrende på gresna mellom Dovre og Sel. For å komme opp dit drar man opp på Horgen og går mot bygda. Der kan man finne to fjell det høyeste er Kinn og rett ved siden av ligger Rostkampen. 
  


Thokampen (Marcello Haugen hytte):
Høydeoverhavet: 1000
Dato: 14.juni 2015
Beliggenhet: Sør øst for Otta. For å komme dit kan man enten kjøre opp på toppe av veien til Skiferbruddet, gå fra omtrent midt i oppe i skiferveien eller gå fra Otta sentrum. Alle stedene er godt skiltet og merket med henholdsvis rødt, blå og grønn rute. Det er også sett opp kart med beskrivelse av stedene du kan besøke på turen. 


Rostkampen.
Høydeoverhavet: 980
Dato: 11.juli 2015
Beliggenhet: Rett over Rostgrende på gresna mellom Dovre og Sel. For å komme opp dit drar man opp på Horgen og går mot bygda. Der kan man finne to fjell det høyeste er Kinn og rett ved siden av ligger Rostkampen. 
Snauhaugen.
Høydeoverhavet: 953
Dato: 26. juni 2015
Beliggenhet: Snauhaugen ligger lett ankommelig på Skogsetren på Dovreskogen. Det er en lett topp å bestige, man bruker med vanlig fart omkring 10 minutter opp på toppen. Du kan starte ved Dovrehytta og følge veien som går vestover til fu kommer til siste hytta på veien. Derfra tar du stien opp på toppen av Snauhaugen. En fin kveldstur.Lurven:
Høydeoverhavet: 950
Dato: 13.juni 2015
Beliggenhet: Lurven ligger rett opp og litt sør for Dovreskogen. Toppen er ikke høy, men siden den ligger helt på viggekanten blir det en veldig utsikt fra den. Du kon starete fra Skogsetrene og gå sørover mot Høvringen. I krysset mellom stien tar du til høyre også en sti til høyre igjen som fører til Lurven. 


Pillarguritoppen:
Høydeoverhavet: 852
Dato: 14.juni 2015
Beliggenhet: Sør øst for Otta. For å komme dit kan man enten kjøre opp på toppe av veien til Skiferbruddet, gå fra omtrent midt i oppe i skiferveien eller gå fra Otta sentrum. Alle stedene er godt skiltet og merket med henholdsvis rødt, blå og grønn rute. Det er også sett opp kart med beskrivelse av stedene du kan besøke på turen. 

Steinkyrkja på Sel:
Høydeoverhavet: 660
Dato: 5. juli 2015
Beliggenhet: Ligger på Sel i Gudbransdalen. Mna kan parker ved Sel krykje og gå derfra eller kjøre til skolen og parker der. Derfra følger man skoleveien til et tar av en sti til høyre. Mnn følger denne stien under jerenbanelinja til den møter en skogsbilvei, her tar man til høyre. Etter et stykke tar det av en bratt sti til høyre denne føre opp til Steinkyrkja.   
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper du legger igjen en koselig kommentar og at du blir motivert til å gå på tur.