Hvorfor frilufts livs blogg?

Jeg har vel egentlig hele livet vær et friluftsmenneske. Jeg er jo vokst opp med en familie som er veldig glad i friluftsliv og jakt. Som liten var jeg mye med på fisketurer og på jakt. Min bestefar var veldig glad i å fiske. Men etter at mulighetene for å komme nær fiske vann ble redusert ble det ikke noen flere fisketurer. Jeg var også helt inne i Dørålsvannet som 4 åring og vi var masse i Dørålen å lå i telt om sommeren. Jeg ser tilbake på denne tide med masse glede. Jeg liker meg ute i skog og mark og det gir meg en indre ro.

Nå er jeg blitt 30 år og sammen med en som også elsker friluftsliv. Alexander er vokst opp med en far som er glad i friluftsliv og de to har hatt mange fine turer sammen. De har padlet kano på Femund. Jeg har aldri padlet kano og synes det er skummelt. Egentlig synes jeg mye er skummelt og jeg tørr liksom ikke å følge drømmene mine. Tenk om noe går galt. 

For noen år tilbake så jeg ei jente på tv, hun hetter Maria Grøntjern også kjent som Villmarksjenta. Jeg tenkte hadde jeg ennå vært så modig som henne, hun var bare 16 år å turte å gå på tvers av Norge. Sannheten var at Maria også var redd for masse ting. Hun var redd for mørket, store dyr, hunder og ensomheten. Men Maria bestemte seg for at hun skulle møte disse redslene ved å krysse Norge på tvers med Vega en malmmut. 


Jeg hadde lyst til å bli møte henne. Derfor ble jeg veldig glad da jeg fikk muligheten til å høre foredraget hennes. Et foredrag som må høres, for alle som har muligheten. Hun forteller om at det viktig å følge drømmene sine. Hun fikk meg til å få opp øynene for alt det fine jeg har rundt meg. Og sist men ikke minst hun fikk meg til å ville følge drømmen.

Følge drømmen.
Derfor bestemte jeg for at denne sommeren skal jeg følge drømmen, akkurat slik som Maria har gjort. Med Maria som inspirasjon skal jeg og kjæresten min lage en miniekspedisjon i Rondane. Det er kanskje ikke den mest krevende turen man kan legge ut på, men på veien frem dit skal vi også bruke opplevelser av friluftsliv og kunnskap fra små turer vi er på skal brukes opp mot denne turen som skal vare en hel uke. Turen skal skje i sommer, vi vet ikke helt når, men en tur i Rondane skal det bli.
Før denne turen skal vi ta en test tur på Formkampen. Det blir også mange andre ture som jeg skal skrive om på denne bloggen.
Du kan lese mer om planleggingen her

Å prøve å inspirere andre.
Etter at friluftslivets år var ferdig ble jeg oppfordret til å forsete å blogge om mine friluftsaktiviteter. Derfor har jeg forsett å blogge i håp om at jeg skal kunne inspirere andre til også å ta turen ut i den flotte naturen vi har her i Norge. Jeg har etter hvert blitt mer opptatt av at alle kan klare å komme seg ut på tur enten det er små eller store turer. Hensikten er å ha det gøy på tur og finne turgleden. Dørstokkmilen behøver ikke å være så lang og høy som mange tror. Det viktigeste er å starte i en nedoverbakke og ikke ta motbakkene først. Start med en liten tur og øk etter evnene og viljestyrke. Jeg har lært mye om eng selv gjennom denne bloggen og har ikke minst bevist for meg selv at det meste ligger i hodet. Så folkes kom dere ut på tur, naturen venter bare på besøk fra nettopp deg.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper du legger igjen en koselig kommentar og at du blir motivert til å gå på tur.