Translate

søndag 13. mars 2016

På langtur i Normarka

Gørjahytta.
I dag tok vi turen inn i Nordmarka. Vi gikk opp til Ørfiske- Fredrikstad gård- Flyta- Kalvsjøn for så å gå videre mot Gørja. Gørjahytta er en gammel tømmermanushytte bygd i 1929, hytta har tre rom som ble brukt til tømmerhugger og deres målere. Rommene til huggeren ligger på hver sin kant og er de to største rommene i hytta. Det midterste ble brukt til målerne og er mindre enn de to andre. Hytten ligger på eiendom til Løveenskiold-Vækerø, noe det er godt skiltet om i området.
I dag er denne hytten et fint tur mål for folk fra Nittedal, Hakadal og Maridalen. Det ryktes om at Gørjahytta har noen utrolig gode vafler. Vi fikk dessverre ikke smake på disse, da hytten er stengt grunnet vedlikehold. Den vil ikke bli trolig ikke åpent igjen før vintersesongen 2016-2017.  Da skal vi prøve å komme tilbake. Ellers er hytta opp i helgen hele vintersesongen. Hytta ligger omtrent 1 mil inni skogen fra alle kanter. Ved et vann som heter Stor Gørja. Turen til Gørjahytta passer best for større barn, ungdom og voksne siden turen er ganske lang.




Kikkutstua

Fra Gørjahytta gikk turen videre til Kikkutstua. Denne hytta er en skiforenings hytte som ligger ved Bjørsjøen på 344 moh. Selv hytta ble bygget i 1926 etter at trafikk i marka ble så stor at det ble opprettet egen serveringssteder for turgåere i Nordmarka. Kikutstua var en av de første som ble bygget etter at Løvenskiold satte en tomt til disposisjon ved Bjørsjøen. Man kan komme til Kikut både ved  å gå på ski, sykle og til forts.
Åpningstider Kikut er Onsdag til Søndag 11-16, men det er også en fin avdeling for selvbetjening i hytta og denne er opp hele døgnet. Hytta har også 65 overnattingsplasser som er fordelt på to-, fem-, seks- og firemannsrom og ble utvidet så sent som i 2010. Her finnes det både dusj og toaletter. Og de tar imot både kurs og konferansegjester i tillegg til turgåere fra alle kante i Nordmarka.
Kikut er åpen både sommer og vinter.


Tid for god kakao på Kikut.

Etter en god pause på Kikut vente vi nesen hjemover samme vei. Men litt kloss i utstyret gjorde at det ble en del forsinkelse og på Flyta fikk vi overlevert en hodelykt som hjalp oss resten av veien. Stive og støle etter en ganske lang tur. Kom vi hjem til en god middag, jeg smilte fra øre til øre for å ha klart å komme helt til Kikut på ski. Dette beviser at det meste er mulig vis man bare tørr satse. Jeg er såfall glad for at jeg turte og på veien tror jeg jammen jeg traff villmarks jenta Maria også. Alt i alt var turen vellykka og en god massasje avsluttet dagen på best mulig vis. Tusen takk til min fantastisk tålmodige kjæreste Alexander.

Kikutstua et Rosemål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper du legger igjen en koselig kommentar og at du blir motivert til å gå på tur.