Translate

onsdag 15. april 2015

Tur i skogen ovenfor Glitre.

Nittedalsturene.
Det er Turkammeraten Nittedal son står bak Nittedalsturene. Dette for å ha et tilbud til de som har lyst å gå en tur på egenhånd. Turmålen er lagt opp til ulike steder i Nittedal som har Naturmessig eller Kulturmessig verdi. Noen av turmålen bli flyttet fra år til år slik at du har murligheten til å stadig oppleve nye steder i Nittedal. Du har også murlighet til å samle poeng ve å register at du har vært på turmålet. Det blir deretter utdelt premier på slutten av året. Turen har forskjellig vansklighetsgrad og gir deretter forskjellig poeng. Dette gjør at det er ture for alle aldergrupper. I tillegg til dette er det også noen turpotkasser i bygda. Mer om turen du kan gå i Nittedal kan du finne her.  
Turbrosjyren til turkammeraten Nittedal kan du finne her


Glitrelia turpost 6.
I dag tok vi ture opp i Glitrelia. Dette er lia som ligger bakenfor Glitre er et av i alt 6 gammelt sanatorium som fantes i Norge på 1900 tallet. De tok imot folk med blantannet turberkulose og behandlet dem der. I dag er Glitre et lungesykehus drevet av LHL. LHL tok over dette i 1991. Mer om dette sykehuset kan du finne her
Turen gikk opp til en av Nittedalsturene sine turposter. På veien opplevda vi fuglesang, hogsflater og masse oppoverbakker. Stien er både blå-, gul og lilla merket. Man kan også veldge å ta turen helt fra Hakkadal kirke. Dette er en fin tur med en del oppoverbakker som kan brukes både sommer og vinter da det er tråkket skiløype oppe i lia.  Turen er heller ikke så lang så den er høyst oppnålig iløpet av en liten kvedsøkt.
Mer om tur posten kan du finne her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper du legger igjen en koselig kommentar og at du blir motivert til å gå på tur.