Translate

torsdag 9. april 2020

Minjarudkollen

 Halveis til toppen
Vis man velger å gå fra Myrer må man gå i skogmarsinspor, man dette skal bli ryddet opp etter at driften er ferdig. Ti på topp turen er mrekt en anne vei opp. Vi valget å gå fra myrer og halveis oppe fant vi en benk der det stod at vi var halvei. et fint hvilested for slitt slitene bein i oppoverbakken. Det var et artig påfunn, noe som også gir motivasjon.
 Minjarudkollen.
Minjarukollen med sine 339 m.o.h. var i sin tid Fet kommune (nå Lillestrøm kommune) sin høyeste topp. Fra Myre og opp er det 100 meter stigning. Men det finnes også andre veier opp til toppen. Man kan også gå fra Linderud, Svartdal og Bøler, Ti på topp turen begynner ved Svartdal, og følger ruten opp flyktning ruten som ble brukt av kurere under ander verdenskrig. Dette for å lose folk trygt over til Sverige,, slik at de kunne berge livet.. 


Tårnet
På den søre delen av Minjerudkollen kan man finn rester etter tårnet som tidlige stod her. Dette tårnet ble trolig bygget på 1970- tallet av forsvaret. De brukte dette som siktepunkt i området. Tårnet stod til i 2003 da det falt sammen av seg selv. Man kan se resten av dette tårnet på søre deler av Minjarudkollen ca 150 meter fra det nye tårnet. Resten skal ligge i fred som et historisk minne.
Tårnet som i dag står på Minjarkollen er bygget i 2016. med offisiell åpning 31.mai. Det er bygger på dugnad av STYRK og EULI, som også har benkene i området samt ryddet de forskjellig stiene opp til toppen. Tornet ruver 13 meter over bakken og det er både kikkert og sikteskive på toppen.

For en utsikt
Fra toppen av tårnet kan man se flere fjell. Blant annet kunne vi se Norefjell. Det er en vakker utsikt som er verd besøkt. Turen er i 2020 også en av 10 toppene i ti på topp Rommerike.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper du legger igjen en koselig kommentar og at du blir motivert til å gå på tur.