Translate

fredag 17. juli 2015

Fotosafati i Langtjern

Langtjern. 
Drøyt 5 kilometer innenfor Skogesetrene ligger vannet Langtjern. Dette var tidligere et sted der folk hadde reinsbuer under reinsjakta. I dag ligger stedet godt innenfor Rondane nasjonalpark, dermed er steder fredet. Forsatt kan man se spor etter tiden som har vært. Det var mange buer rundt dette vannet under reinsjakt før i tiden. Det er også et fint minne fra barndommen, reinsjakten varte fra midten av august til midten av september. I dag er det bare den faste bua som ligger ved vannet som man kan finne der. Denne bua er låst av fjellstyret og leies ut ved forespørsel.
Grunne til fredningen av Rondane nasjonalpark er at det i dette området finnes en av verdens meste unike villrein stammer. Rondane reinen antas og være den mest villeste av villreinstammene man finner i Norge. Der for ble Rondane Nasjonalpark fredet i 1962. 
Langtjern er også et fint fiskevann og det sies at det er tatt ganske stor fisk i dette vannet. Grunnet fredningen er det vanskelig å komme dit med båt å få prøvefisket slik at men kan regulere bestanden. Ved så se på størrelsen på fiske kan men finne ut om det er for lite eller for mye fisk i vannet. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper du legger igjen en koselig kommentar og at du blir motivert til å gå på tur.