Translate

søndag 12. juli 2015

Turmål Formokampen

Formokampen. 
I dag tok vi oss en tur opp på Formokampen. Formokampen har for meg vært en mål som jeg har jobbet meg frem mot, men turen var ikke så lang som jeg trodde. Fra Putten Seter som vi gikk var det omkring 4 kilomert opp på toppen. De først 2 kliomerten går du i  lett tereng, og dette er det samme veien som inn til Per gynt hytta fra Putten seter. Etter å ha svinget til høyre begynner stigningen og terenge blir litt mere steinete og uret opp mot toppen. Likevel er det lett å komme seg opp selv om det tar på pusten i de bratteste partiene.

Turmål på toppen. 
På Formokampen er det både fysakturmål for Sel og det er satt ut postkasse på toppen.
Det er godt å ta seg en rast etter å ha besteget den 1428 meter høye toppen som tar omtrent 2 timer fra Putten Seter. Motivasjon er også høy siden det er turmål og vi møtte mange som hadde vært på toppen denne dagen. en fin dagstur for voksne og større barn.
Sikteskiva på toppen.
På toppen av Formokampen kan man også finne en sikteskive. Denne er laget slik at men kan finn et navn på sikteskiven og sikte etter en liten spiss som står på midten av skiven mot det fjellet man vil se. Det er en del fjell å velge mellom for fra sikteskiven på Formokampen kan du se hele 65 fjell fordelt på Rondane i Øst, Jotunheimen i sørvest og Dovrefjell i Nordvest. Med andre ord kan man se deler av to nasjonalparker og stå i den tredje på Formopkampen. Man ser også Norges to høyeste fjell Gallepiggen, 2469 og Glitretinden,  2466.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper du legger igjen en koselig kommentar og at du blir motivert til å gå på tur.