Translate

søndag 5. juli 2015

Turmål Steinkyrkja på Sel

 Turen opp til Stienkyrkja.
Turen opp til Steinkykja på Sel starter ved Sel kyrkje. Fra der følge man skoleveien til det går av en sti til høyre under jernbane og videre opp til høyre på en skogsbilveg som føre til en sti som er skiltet med Steikkyrkja. Denne stien er ganske bratt og kroglete og tar pusten fra en hver. Fra bunne av dalen og opp til Steinkyrkja løfer du deg omtrent 360 meter. Det er en forseggjort sti, der man eklete steder kan se at det er bygd opp med steinmur under stien og at det er store steiner som tydlig er tatt ut av stien. Singen som er laget opp mot toppen tyder på at det kan ha vært en gammel tømervei.  
Steinkyrkja på Sel.
Når man kommer opp på toppen kan man se den fabelaktig utikt over Selvoldene, der                     Gudbrandalslågen snigler seg mellom kornmark, poteter og gress jorder. Selskyrkja er en steinblokk som står for seg selv som ei avlang blokk for seg selv i et bratt masiv i fjellet. Denne kyrkja ligger ikk langt unna Selsvatnet. Selv om man ikke kommer seg opp på elve kyrkja er det masser av steinblokker man kan nyte den gode utsikten fra. Det er smilende høyt enkelte steder opp på platåene. 
Det er også store beregsprekker så man må være forsikte hvor man tør det oppe da sprekken kan være flere meter dype og så store at du lett kan fall ned i dei. Enklet steder er det også skummelt å gå fordi man ser rett nedd i en dyp avgrunn. Det er sperktakulær opplevelse å se ned fra dette fjellmasivet. Det er verdt ture opp på Steinkyrkja vis du liker utsikt. Har du dermed høydeskrekk er det ikke noe for deg for her der det høyt ned. Det er en skikkelig trimtur opp på toppen siden det er bratt og jeg må innrømme at svetten rant siden det også var en del lummert. Da vi var kommet ned fra Steinkyrkja begynte tordene og buldre og det var godt å komme tilbake til bilen.  
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper du legger igjen en koselig kommentar og at du blir motivert til å gå på tur.