Translate

tirsdag 5. mai 2020

Stolpejakt i Slattum

Dagen rute.
Dagens rute gikk fra Slattum skole i Nittedal, mot Rudsetra innom Masjørgengruva og videre runde Høgfjellet og ned igjen til Slattum skole. med unntak av runde rundt Høgfjellet var det mulig og sykle store parten av veien. Det anbefales og bruke terrengsykkelpå turen, da det er noe terreng, med stein og røtter.

Niste i naturen
Har du noen ganger prøvd å spise ta med deg maten å spise ut i naturen? Jeg her erfart at vis man tar med seg maten ut i naturen gir bedre matlyst. Det er også en fordel med at man også får beveget seg, noe som også er sunt. Bevegelse føre også til bedre fysisk og psykisk helse. Vi er så heldige at vi har en fantastiske fin natur rundt oss. Naturen er noe som er gratis og tilgjengelig for alle. Siden vi har allemannsretten i Norge. Det er også mange steder som er tilrettelagt for funksjonhemmede. Man trenger ikke å gå en lang tur for å nye maten ute. Man kan jo begynne med å ta med seg noen brødskiver ut i nærmeste skog og sitte å bare nyte naturen. Her kan man finne roen i en eller hektisk hverdag.
Høgfjellet

Høgfjellet er en topp 310 m.o.h. som ligger på Slattum i Nittedal kommune. Toppen ligger i nærheten av grustaket til Bjønndalen bruk, ikke langt unna Høyfjellsmyra samt Masjørgenhøgda der man også kan finne en Masjørgengruva.


Masjørgengruva
Masjørgengruva er en nedlagt gruve, som ligger på veien mellom Slatum og Skytta litt inn i skogen. I denne gruven ble det i begynnelsen av 1900-tallet lett etter kobber. Gruvehullet er ca 15 meter langt, inne i gruva er det et langbord med benker og en hodeskalle på en stav over. Hele historien om Masjørgengruva kan man les om i Markaleksikonet for Nittedal.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper du legger igjen en koselig kommentar og at du blir motivert til å gå på tur.