Translate

onsdag 4. mai 2016

OPPTUR med 8 klasse

Opptur
Opptur er runt 10 kilometer lang og er en del av DNT sin skolesatsing. Det er den lokale medlemsforeningen som står som arrangsjør for Opptur. Dette er en nasjonale turdag for alle 8 klassinger i Norge og arangeres for 11 gang i år. Målet for elevene skal være en topp eller et utsikspunkt. Hensikten med dagen er å gi elevene en smak på friluftslivet uansett hvilke tidliger erfaringe de har med fysiisk aktivitet. Målet er at fler skal bli bedre kjent med turmål i sitt nærmiljø og oppleve glede ve friluftsliv. Det skal være en morsom dag for alle. Det deltar omkring 34,000 ungdommer på de runt 114 opptur arransjemanget hvert år. Med andre ord betyr dette at omtrent halvparten av alle landes 8 klassinger er med på Opptur. Viking Footwear har i tillegg til Dnt konkuranser der man kan vinne sko fra Viking. Jeg håper alle 8 klassinger har hatt en fin dag.  Vil du lese mer kan du lese mer her

Opptur i Nittedal.
Elvene i Nittedal kom fra tre ulike skoler, Hakkadal, Nittedal og Li skole. Alle eleven startet på Sagtomten i Nittedal og gikk opp på Brennbergte som er Lillomarkas høyeste punkt på 441 moh. Fra denne toppen er det god utsikt. På toppen fikk alle en kvikklunsj og måte løse noen oppgaver før de fortsatte ned til Sørskogen. Sørskogen spile en viktig rolle under krigen der blantannet Milorg hadde baser i hytter i nærheten, samt at det var gjemt unna våpen på en berg like ovenfor Sørskogen. Atler fortalte elevene hvordan det var å vokse opp på Sørskogen og hvordann det var under krigen. Faren fikk tak i mat i bygda, men det var aldri rassia på Sørskogen. Milorg hadde fast møterom i andre ertasjen på Sørskogen og fordi de ikek kulle kjenne hverandre hadde de papirsekker over hodet. Atle fortalte at han engang skulle opp på loftet hadde sett en av disse og sagt til moren at det var spøkleser på loftet, men da svarte mora at de bodde der oppe. Elevene fikk også servert saft og bananer på Sørskogen.
Etterpå gikk  de vidre til Nydalehytta, der det bel matpause, lokal kunskapskonkuranse der noen elever fra hver klasse deltok og alle deltagene fikk hver sin buff som premie. Det ble oså en støvelkaste konkurase der beste jente og gutt fikk hver sitt skopar gitt av Vikingfootwear. Støvelkast fåregeå på den måten at man står vent forover og så skal man kaste støvelen mellom beina over rukggen og hode og forrover. Det ble laget slik at det var anne hver jente og gutt som skulle kaste. Det va nage gutter som vill kaste, mens jente var mere tilbakholdene og villle nok ikke domme seg ut. Likevel var det en arti opplevelse for alle og mange stord og heiet på sine elver. 
Solstålete om kapp med elven og alle virket veldig fornøyde med dagen. Etter opplegget  på Nydalshytta bar det nedover til Sagtomta vi en sti og noe vei før eleven ble hentet på Sagtomta. Turen elven gikk i dag var litt i unerkant av 10 kilometer og tar omtrent 4 timer. Med matpause, aktiveiteter og fortellinger ble dette en anderledes dag for de omtrent 300 eleven  på 8 trinn i Nittedal. Jeg tror alle gikk derfra med et stort smil og en god opplevelse.  


Takk for turen alle sammen dette var en super dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper du legger igjen en koselig kommentar og at du blir motivert til å gå på tur.