Translate

mandag 2. mai 2016

Prøvetur for opptur, Nittedal

Opptur, Nittedal
 Opptur i Nittedal blir arranagert den 4 mai i 2016 og går over Bennberget i Nittedal. 
Brennberget er 441 moh og er Lillomarka høyeste punkt. På Brennberget er det også turpostkasse der man kan skrive navnet sitt vis man vil. På brennberget er det også fod utsikt og derfra kan man se helt til Varingskollen og Øfiske. På den andre siden kan man se utover deler mot vest.

Verdens beste kanelsnullere på Sørskogen. 
Atle Sørskogen driver serveingstedet Sørskogen i Lillomarka, der kan man få verden beste kanelsnurrer. Vi var så heldige at vi fikk både komm inn hos Atle og smake på kanelsnurene hans. De som drakk kaffe fikk også en kaffetår i koppen. Sørskogen er opp i helgen hele sommernen og på vintehalvåret. For å komm til denne hygglige markastua kan du nten gå fra Sagtomta og over Brennberget eller følge skogsbilveien inn til Sørskogen absolutt verde et besøk.

Historien til Sørskogen.

Sørskogen var Milorgbasen som tyskern aldri fant under andre verdenskrig. Nord for Sørskogen var det gjemt våpen på Sengunberget, som fikk dete navnet under andre verdenskrig. Historien til Sørskogen begynte på 1600-tallet da dette var finneplass. Skøien gård i Nittedal, tok Sørskogen som husmannsplass og dermed ble Sørskogen en husmansplass under denne gården og dermed også Nittedals føste husmannslass. Mer om histeorn kan leses her 


Nydalshytta
Her skal 8 klasingene ha en rast med støvelkastkonnkuranse, quis samt en matbit. Det blir spenned å se hvem som hevder seg i disse konkuransene. I dag tok vi også en lite pause her for å snakke mer om hvordan det skulle gjenomføres på Onsdag da 300, 8 klassinge skal på tur fra Sagtomta-Brennberget-Sørskogen-Nydalshytta-Sagtomta. Vi håper at dette blir en ekte opptur for alle elevene.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper du legger igjen en koselig kommentar og at du blir motivert til å gå på tur.